Graham Gibbons tar tid ut etter Kempton urinprøvebytte beskyldning

Graham Gibbons, den ledende jockey på all-weather-kretsen i vinter, har avtalt å stå seg “med umiddelbar ubestemt effekt” i påvente av en forespørsel om en hendelse i Kempton Park onsdag kveld når han påstås å ha byttet en urinprøve med en gitt av en medjockey, Callum Shepherd.

Gibbons, som har en oversikt over lovbrudd og suspensjoner knyttet til alkohol, og Shepherd, en lærlingskytter, var blant minst 10 jockeys tilfeldig valgt for å gi et utvalg av et britisk horseracing Authority Drug Testing Team.

De lokale stewardene spurte deretter til “en rapport fra kontorist i skalaene som Graham Gibbons hadde erstattet urinprøven han måtte produsere med som en annen rytter, Callum Shepherd “, og sendte en rapport til BHAs hovedkontor i London for videre behandling. Graham Gibbons er tilbake på Hoof It og på jakt etter Group One-innløsning Les mer

En uttalelse om hendelsen utstedt av P Ruths Jockeys Association (PJA) på torsdag ettermiddag tyder på at Shepherd i utgangspunktet ble enige om å bytte ut prøver med Gibbons, men deretter hjalp riksbanksansvarlige med å holde en forespørsel om “prøvetaking uregelmessigheten”.

“Callum gjorde en alvorlig feil av dommen, sa Paul Struthers, PJAs administrerende direktør, “men han tok svært raskt til rette for å korrigere den feilen, som til slutt førte til forvalternees undersøkelse i saken, som han ga ærlig bevis for.  Mer om det her

“PJA kan også bekrefte Graham Gibbons har stått seg ned med umiddelbar, ubestemt effekt.PJA er i kontakt med begge jockeys og vil gi all nødvendig støtte. De har blitt tildelt juridisk representasjon og vil samarbeide fullt ut med etterforskningen. ”

Gibbons har vært en ledende rytter på den nordlige kretsen spesielt i mer enn et tiår og var på kurs for å ta opp sin beste sesong i salen med 93 vinnere så langt i 2016, bare fem kort av hans total i 2013. Han ledet all-weather jockeys ‘mesterskap i vinter. Hans store løpere inkluderer Ajaya, i Group Two Gimcrack Stakes på York i 2015, og alltid håpløs i Group Two Richmond Stakes ved Glorious Goodwood i 2005. Men han var den første jockeyen som tok opp en positiv pustetest for alkohol som oversteg den juridiske drikkegrensgrensen da han sviktet en pustevaker før et møte i Hamilton Park i 2007.Han ble utestengt i 35 dager som følge av dette. Gibbons ble også utestengt fra å kjøre i fire år i 2011 etter å ha sovnet i bilen utenfor huset hans, etter å ha blitt rapportert til politiet for å være full, etter at han forlot en pub og kjører unna. I april 2013 ble han arrestert i Wolverhampton racingbane av offiserer fra West Midlands-politiet etter at han ikke klarte å delta i Scarborough-domstolen tre dager tidligere for å svare på en anklage for å være full og uorden.

Hadde Gibbons ikke bestemt seg for å gå ned , synes det sannsynlig at BHA ville ha suspendert sin jockey lisens i avvente av en høring.En beslutning om hvorvidt han ville få lov til å fortsette å ri, hadde vært forventet før fredagens helværsmøte i Newcastle, hvor Gibbons hadde bestilt rides i syv av de åtte løpene på kortet.

“BHA kan ikke kommentere videre om hendelsen i dag, da det er en pågående etterforskning, sa Robin Mounsey, BHAs mediaansvarlig, på torsdag. “Dette er imidlertid klart et problem vi tar veldig seriøst, og vi vil ta de nødvendige skritt for å gjøre fremskritt i denne saken.”

BHA har vesentlig økt antall jockeys valgt for pust og urintester for alkohol i 2016, med summen forventet å stige til 2000 pustetester og opptil 450 urinprøver i år fra ca. 1000 og 300 henholdsvis i 2015. Når et BHA-testteam går på et møte, krever de en pustestest fra hver jockey på grunn av å kjøre på kortet, mens 10 ryttere også er tilfeldig valgt og bedt om å gi urinprøver.

more: http://besteoddssider.net