Hašek, Šlégr og Pastrňák kjente ham. En rå kutt før NHL starter

Hans forhåpninger levde lenge. Starten på NHL var et par titalls timer igjen, og den 21-årige strikkeren Radek Faksa fortsatte å være i Dallas Stars. Mange av hans konkurrenter hadde allerede pakket og trakk seg tilbake til den nedre ligaen, han rømte fra den uhyggelige kommandoen. Men han var ikke i elite-laget. Akkurat som Jakub Nakládal i Calgary. Hvordan treffer andre menn kanten – Zach, Nosek, Fleischmann eller Havlat?

Oversjøisk topp er tiden for nådeløse kutt. Tid for spenning og nervøsitet. Tid for raseri og frustrasjon med ambisjoner. Tiden med utrolige entusiasme for de utvalgte få, som allerede presser publikum ut av mengden. Men det er alltid mer utmattelse.Mye mer.

“For de gutta oser av skuffelse,” sier tidligere stor George bek Šlégr at odbruslil NHL 11 sesonger. “Jeg så ingen som var sint at det var urettferdighet. Det var trist for dem. Du kan kurere dem: Hold på, de ringer deg tilbake når noen blir skadet. Men du ser på øynene dine og ser hvordan tårer går inn i dem. ”

Dominator

en ubehagelig scene i det siste også til stede mange en stjerne. En slik Dominik Hašek er godt klar over at han ved tjuefem som nybegynner i Chicago var usikker på å gå inn på kontoret av Mike Keenan, Blackhawks leder.En tolk ventet på ham.

“Hans navn var Kučera,” husker den legendariske keeper. “Han oversatte Keenans korte tale: Jeg er glad med deg. Men jeg sender deg til Indianapolis. Arbeid der inne. “I sommeren 1990 studerte Hasek fortsatt engelsk setninger og studerte nordamerikanske profesjonelle idretter. Likevel visste han at han ikke ville bli tatt til gården. Tre av trenerne hadde bedre kontrakter. “Og jeg var som en europeisk litt mer,” sier han. “Jeg var minst dobbelt så effektiv som jeg var. Men jeg tror Keenan har bestemt på forhånd.Selv om nyheten var ubehagelig, jeg akseptert det i total fred. ”

Den beste keeperen i flere verdensmesterskap gi etter for selvmedlidenhet og teamet Indianapolis Ice i nedlagte IHL deretter vandret over til Hall of Fame.

Det var vanskelig å lære om flytten til reservatet i Michigan da forsvarsspilleren Petr Buzek lærte. “Tror du at du har en NHL? Så her er din billett og av til gården, “sa Stern trener Ken Hitchcock i Dallas, hvor Buzek i de forberedende leiren Stars avskåret tre ganger.

“Det var et grusomt slag. Men de testet oss, sier han. “Når du sender ut til gården, og du sutre om ikke den rette.På den annen side kan man stole på hvem som gjør makaen. ”

Hockeyspilleren som ikke har plass i settet, kommer til en konsentrasjonsleir hvor han må vise hva han kan gjøre om tre uker. “Gutter gjør det de kan. Man prøver å presse hardt, en annen ønsker å score mål. Alle prøver å vise sine styrker, sier Hašek.

Hockeyspillere har en sterk motivasjon. Hver dødelig i leiren sprekker for et luksuriøst vesen. Etter den berømte jerseyen, komfortabel reise og sjenerøs lønn. Med en toveiskontrakt signert av alle vinnerne, tjener gården knapt en tiendedel av blant adelen i National Hockey League.Det er derfor et rasende slag tar av hver fri stilling.

“Sixty suitors har to eller tre strøk,” sa George Hrdina, en tidligere angriper. Han selv var ikke i fare i Calgary eller Pittsburgh ved begynnelsen av 1980-tallet og 1990-tallet. “Jeg hadde en klausul i pakten som jeg ikke fikk lov til å sende ned.”

Nå var helten i Dallas Stars scouts rolle eksternt på faksens kamp for overlevelse. “Hver morgen har jeg en rapport i posten, hvem har gått og hvem som er igjen. Jeg er glad for at Fat holder opp, sa han. “I løpet av sommeren ser han bra ut. Vi har nok svenske og finske i lommetørkleet. Minst en tsjekkisk ville ha likt oss. ”

Men da fikk Faksa fra Ruffa:” Du får mer plass i AHL.Og hvis du fortsetter å dumpe…”

Fasan Slimer, Vancouver’s friskdrakte antrekk, blåste opp i Hamilton i oktober 1990. “Jeg var der for to katter, og det var en forferdelig jobb i begge. Kanskje seksten kjemper en tredjedel! Jeg skulle ikke ta det og fløy hjem. Jeg var veldig fornøyd med ledelsen. “I Litvinov scoret han 43 poeng (10 + 33) i 39 kamper og ble ferdig med Bedrich Sčerban i Golden Hockey Ball. “Jeg ønsket å bevise for alle at jeg hadde NHL,” sier han.

I tillegg til Hasek og Buzek møtte han sine store øyeblikk mellom hockey-æreserier senere.

Skam!

Tider er i endring, og American Hockey League er ikke lenger en plage for tsjekkere. Det påminner deg ikke om jungelen.Det fungerer som en opplæring for NHL. Kanskje ikke David Pastrnak flykte fra Boston treningsleir i fjor. I Providence-armbåndet ble han imidlertid raskt overbevist om at oversjøisk stil ikke gjorde noen problemer, han tjente forfremmelse til Bruins-teamet og bosatte sig der.

Likevel er det ikke engang trenerens plikt å fortelle treneren at han må gå bort. Selv om Mike Babcock har et rykte som en tøff fyr, innrømmer han: “Det er veldig vanskelig. Jeg forstår prosessen mer gjennom våre barn, som også prøver å holde følge med lagene sine. “Derfor ble han plaget da han måtte avvise de erfarne Setoguchi og Glencross forgers i forrige uke. De to gikk inn i Toronto Maple Leafs camp for repetisjonen. Ingen kontrakt. De gjorde det ikke.Plutselig står trusselen om pensjonering.

“Jeg har et hjerte!” sitert Babcocks brev til Toronto Sun. “Jeg synes det er trist at disse karene er ute av arbeid og deres familie uten inntekt. Men du må også forstå arbeidspunktet. Vi gjør i et felt som krever seier. ”

Jeg Hasek var lei meg for veteranene som prøvde å gjøre det siste av dem. Og også, Don Cherry, en skarp kommentator på Twitter, børstet av minnene om hans treningstider: “Jeg har personlig fortalt alle i teamet til personlig, et par mennesker krasjet i haken min. Kanskje Derek Sanderson måtte si at han var ferdig. Det var grusomt. “New York Rangers hadde likevel begeistret med Peter Nedved, selv om de hadde et bra show i leiren i september 2008.Bare 18 begynner å savne ham i en stor kamp i NHL. “Han fortjente muligheten, trener treneren Renney til ham. Det er synd, “skrev NY Post.

Nedvěd har utvidet sin karriere i Liberec. Andre vil ikke få en sjanse. Martin Havlát vil vinne en kontrakt i Florida, eller hockey vil kutte. For ham ville den (kuttet) kuttet av Panthers-sjefene ha blitt avsluttet.