Til tross for at han brukte 158 millioner pund

Til tross for at han brukte 158 millioner pund, kan man ikke si at Manuel Pellegrini fikk et utmerket løft. En av de beste forsvarsspillerne. Eksempler Nicholas Otamendi spiller under sine evner, Rahim Sterling har heller ikke funnet seg selv på Etihad, Paul Pogba skled bort som sand gjennom fingrene, og John Stones hadde heller ikke en blå trøye. Som et resultat, bare med Kevin De Bruyne, som flere ganger ikke var nødvendig av Chelsea, traff oksen.

Roman Abramovich brukte omtrent 70 millioner i samme valuta, men Chelsea økte egentlig ikke. Kjøpet av Pedro lot United klikke på nesen, men hans første sesong i England forårsaket blandede følelser. På ingen måte brukte billige Baba Rahman 18 kamper på benken, men den viktigste fiaskoen til Jose Mourinho burde være ankomsten av Radamel Falcao, som scoret ett mål. Det morsomme er at Asmira Begovic, som er Thibault Curtois dobler, kan regnes som det beste kjøpet.

forover
Hovedproblemet for begge klubber er at de har en og eneste klasse fremover, som tomhet for. Forskjellen mellom sesongen til Sergio Aguero og Diego Costa som et speil gjenspeiler resultatene fra klubbene generelt. Spanjolene hadde nesten ingenting å kompensere for nesten dobbelt redusert ytelse. Til jul slo han på alle andres gate elendig tre ganger. Guos Hiddink, som det så ut, pustet liv i ham, men den vanskelige karakteren til angriperen forhindret ham i å utføre en sjokkavslutning, særlig på grunn av en tre-kamps suspensjon etter kampen med Everton i FA-cupen. Ingen kunne dra nytte av situasjonen: de andre spissene fra “aristokratene” kastet gledelig opp hendene mot himmelen fem ganger.

“City” er heller ikke et eksempel å følge i denne saken: Aguero er ganske produktiv i mål, men lagkameratene utmerket seg bare i syv mål. Til sammenligning: I sesongen 2013/2014 fikk Alvaro Negredo og Edin Dzeko som ikke hadde noen fast plass i basen 25 mål.

Svak beskyttelse
Det var i denne linjen at begge lags tilbakegang var spesielt merkbar. I mesterskapssesongen hadde Chelsea et kutt på slutten av første runde, da klubben på ni kamper bommet tre ganger.