Tidligere var det umulig å forestille seg Champions League

tranzhirstvo

I løpet av de siste fem årene har United brukt 200 millioner pund på overføringer i Sir Alex Fergusons klubb. I løpet av de fire siste sesongene etter hans avgang for spillerne er det gitt 456 millioner. Det er ikke kjent hva trenerens gjerrighet var forbundet med før – verken eierne ga ikke penger, eller så foretrakk han selv å ikke utligne mye.

Det er verdt å merke seg at Glazer-familien av fansen av klubben alltid likte å fordømme dem for deres gjerrighet, men i løpet av van Gaal og andre bekreftet de gjentatte ganger at de var klare til å støtte sine trenere med en lommebok. Hvem vet, om Ferguson var mer vedvarende, og kanskje klubben ville vært enda sterkere, og ville vunnet det tredje “gullet” i Champions League.

I 27 år i Fergie-klubben har han signert bare to hundre prosent superstjerner – Juan Sebastian Veron og Robin van Persie. Etter hans avgang kom Juan Mata, Angel Di Maria, Bastian Schweinsteiger, Zlatan Ibrahimovic og Paul Pogba til klubben. Og mens tilnærmingen til “Ekte” ikke gir frukt til mankunerne.

9. Ingen Champions League

Tidligere var det umulig å forestille seg Champions League uten Manchester United, som nesten alltid rolig forlot gruppen. Med ankomsten av Moyes gikk laget som “arvet” Champions League fra Ferguson plutselig til kvartfinalen, men sjuende i Premier League betydde at dette ville være hennes beste prestasjon i mange år fremover.

I sin første sesong nådde van Gaal fjerdeplassen, men United gikk ikke lenger enn gruppespillet. I den andre sesongen var “djevlene” allerede femte, noe som garanterte dem en billett til den prestisjetunge Europa League, hvor de fortsetter å skuffe.

Det handler om sir. Manchester United uten Ferguson: hva har endret seg? Foto: The Guardian, goal.com, FourFourTwo

10. Seier i FA-cupen

Overraskende er det et faktum: Før han vant FA-cupen i finalekampen for van Gaal, vant United sist denne cupen i 2004. Ja, Wayne Rooney måtte vente til han var 30 år gammel før han løftet denne ærespokalen over hodet.

Det var riktignok vanskelig for Ferguson å spille i FA-cupen, men takket være den nederlandske spesialisten er Manchester United nå, sammen med Arsenal, det mest suksessrike laget i trofeens historie.