10 beste overføringer Adriano Galliani

Adriano Galliani gjenstår fortsatt på sitt innlegg, og vi fortsetter å huske hans trekk i overføringsmarkedet.

Alessandro Nesta

10 beste overføringer Adriano Galliani.
Da Galliani fullt ut realiserte de økonomiske problemene i Lazio, som den romerske klubben opplevde før starten av sesongen 2002/2003, spilte han ikke tid og gjorde et sjenerøst tilbud på Alessandro Neste. Den sentrale forsvareren var kaptein på laget og en lokal helt, så han var ikke spesielt ivrig etter å forlate Stadio Olimpico, men ikke mye avhengig av ham. Som Alessandro selv innrømmet i fjor, aksepterte romerne tilbudet selv før han klarte å frigjøre sin skap. Klubben trengte penger. “Milan” måtte gaffel ut 30 millioner, men som det viste seg senere, var spillet verdt lyset. I “Milano” styrket Nesta som en av Europas beste forsvarere, og spilte sammen med Paolo Maldini, et symbol på påliteligheten av forsvaret for “røde svarte”.

Andrea Pirlo

I karrieren til Andrea Pirlo var en periode da han var en spiller av Milan “Inter”. I dette laget var han oppført i tre år, og brukte halvparten av tiden i leieavtaler, hvor han så veldig bra ut. Inter så imidlertid ikke Pirlo som en spiller i hovedspillet. Men Galliani og selskapet betalte seriøs oppmerksomhet til midtbanespilleren. Og selv om han faktisk fortsatt hadde mye å bevise, sparte Milan ikke 18 millioner euro for det. Carlo Ancelotti avslørte helt talentet til denne italieneren, som brakte mye for sin klubb og det italienske landslaget. Men etter ti år i Milano med Pirlo for en eller annen grunn, fornyet de ikke kontrakten. Nå spiller Andrea flott for “Juventus”, og “Milan”, så vel som en gang “Inter”, biter albuene.

Og igjen feilberegningen av “Inter”. Seedorf var også i “Inter” på begynnelsen av de to tusen, men i motsetning til Pirlo gikk han ganske ofte på banen. “Nerazzurri” handlet en mørkhudet nederlander til Francesco Coco, som vandret på leie og kunne ikke finne et sted i Milano.