Ny Sunderland eier sier sparket Chris Coleman kunne komme tilbake til klubben

Stewart Donald, den nye eieren av Sunderland, har hevet den oppsiktsvekkende muligheten for at Chris Coleman returnerer som leder etter at han avslører at han vil betale Ellis Short £ 40m for nå League One-klubben de neste to årene.

Den tidligere Eastleigh-eieren snakket for første gang siden Football League ratifiserte sin overtakelse, sa at alle tidligere gjeld hadde blitt slettet, og Sunderland ville dra nytte av et “ganske heftig” tredje nivå overføringsbudsjett. Han fortsatte deretter å nekte å utelukke sjansen for at Coleman gjorde en ekstraordinær comeback. Hvem er Stewart Donald, Sunderlands potensielle nye leder? | Martha Kelner Les mer

“Budsjettet kommer til å være ganske heftig for League One,” sa han. “Det kommer til å bli mye mer enn noen av lagene som ble promotert i fjorårets sesong.Jeg er sikker på at det er et budsjett som en eller to Championship-klubber vil ha. ”

Som en viktig del av manifestet hans for endring, håper Donald å nevne Sunderland en ny leder i neste uke, men opprettholdt at han ikke hadde noe å gjøre med Colemans kontroversielle sparking i april. “Det var alt Ellis,” sa han. “Det var ikke oss, og jeg ville ikke utelukke at jeg kunne snakke med Chris. Vi ville ikke nødvendigvis utelukke Chris.Når jeg ser på listen over folk som har brukt, tror jeg at Chris ville være potensielt i de tre eller fire vi vil snakke med. »

Det er bare andre gang i sin historie at Sunderland har fallet inn i tredje tier og en klubb som er forflyttet fra Premier League for bare 12 måneder siden, krever desperat en ny daggry.

Rundt 35 millioner pund av topp-flygelskjerp betalinger vil hjelpe, men det er bekymringer om lengre- langsiktig finansiering. Donald innrømmet at han ikke for øyeblikket støttes av et internasjonalt konsortium, men er i samarbeid med Charlie Methven, en PR-ekspert.Paret søker aktivt utenfor investeringer.

Likevel er de overbevist om at avtalen med Short betyr at det nye regimet vil starte på et sunt finansnotat, og at restbeløpet som nylig er forstått til å overstige £ 100 millioner, er eliminert. “Vi har gitt Ellis £ 40m, og i retur har Ellis ryddet sin gjeld, og det er nå borte,” sa Donald. “Ellis var veldig klar at han ikke ville ha gjelden, men vi ville ikke ha gjelden heller, så vi nektet det.Sunderland er nå gjeldsfritt. ”

I utgangspunktet ønsket Donald og Methven ikke å kjøpe Sunderland til videre investorer var ombord, men de ble til slutt overtalte til å handle raskt. “Tidsskalaen ble svært knust, og alt som forsinket overtakelsen skulle få en betydelig innvirkning på sommerens virksomhet,” sa Methven. “Vi tok råd…og det ble klart at det ville bli raskere og mer grei om klubben bare ble overtatt av Stewart.

” Det er andre mennesker vi begge har i tankene som har ytterligere kapital og kontakter som kan være nyttige for klubben fremover. Betraktelig investering er nødvendig. Dette er en organisasjon som har blitt vant til å mislykkes, og det må være en rask tilbakeslag.Men Stuart vil bli hovedaksjonæren, uansett hva som skjer. “Registrer deg for The Fiver, vår daglige fotball e-post.