Kokos på snøen i Tsjekkia? Hindring Frihet vil flytte inn i en bønne

“Jeg vil si at jeg var den første tsjekkiske atleten blant mennene som begynte på vinter- og sommer-OL. Da jeg ikke var den første kaukasiske atleten som kjørte 110 meter med hindringer under 13 sekunder, kan dette være mitt neste mål, sier den 30-årige Atletic Champion. “For å være klar: Frihet med friidrett er definitivt ikke over. Han er endelig tilpas etter hektiske helseproblemer, og hans hovedmål er nå definitivt sommeren OL i Rio neste år. Men etter det kunne hun begynne å bjeffe som en bobbist.

Og det er ikke bare en fantasmagorisk ide.Petr Svoboda med en ny idrettskarriere alvor. “Det er nittini prosent,” sier han bestemt.

Ja, begynte mange elite BOBSLEIGHER som en idrettsutøver, finner vi mange eksempler i Tsjekkia og i utlandet. For eksempel, et team av amerikanske bobistek tre år siden også styrket hinderløp Lolo Jones – og selv konkurrerte under vinter-OL i Sotsji

I helgene Petr Svoboda på simulator i Liberec første smak av hvordan det er å sitte i en bob.. “Her sitter pilot og brakeman her?” Spurte tsjekkiske representanter i det grunnleggende for seg selv en ny sport. “Den laminat som har beskyttet mannen er ganske tynt,” undersøkt.Deretter presset han en bob som veide en fjerdedel, og hoppet inn i den. “Jeg gravd inn i ham som en ballerina, så han ville ikke at jeg skulle,” lo han. “Han var overrasket over at toboben faktisk er liten og bobisten tvert imot. “Jeg trodde alltid at jeg var sterk, men jeg trodde jeg var dum,” sa Freedom.

“Hvor mye veier du?” De spurte ham, “Nitti og fem kilo.”

“Det er ikke noe problem, jeg liker treningsstudioet.”

Fanger kalenderen.

Med den uventede forbindelsen kom Svoboda-Bob advokat Jan Šťovíček, en tidligere bilkjører. Sprinter var glad i ideen. “Jeg fikk kultfilmen Cocos i snøen.Jeg skjønte at det ville være et problem når jeg satt hjemme i badekaret og coaching venstre og høyre, “spøker den tidligere europeiske mesteren.

På den annen side vet jeg selvsagt at bobene rush gjennom et trough med hastigheter opptil 135 kilometer i timen, og mannen overlater sitt liv til førerens hender.Men jeg er en ekstremist, faren for meg er en stor attraksjon, selv om dette kjæresten ikke liker. ”

Hvis alt går etter planen, kompis Petr Svoboda skulle bli en av de største talentene i Tsjekkia bobsleigh sport Dominik Dvorak , forresten, en tidligere idrettsutøver. “Jeg ser frem til å jobbe med Peter, det vil bli et godt løft,” sier Dvorak. “Han har styrke, fart og dynamikk, som er essensielle ting for bobs.” Martin Bohman, den bobske sjefen, mener at frihet kan være et godt løft for småsporter. “Han har alle forutsetninger, men bønnene er en veldig tøff sport, og han tester karakteren til en mann,” sier Bohman. “Peter kan hjelpe oss med fremme av bønner.Vi er europeiske mestere fra 2007, vi har syvende og tiende plass i OL, og vi vet ikke mye om det. “