Blissed-out Gary Lineker en lik kamp for Rio Ferdinands reality sjekk

Det er en bred kirke. Men den faktiske kampdekningen må glede alle på en gang, uten mening. Englands støtte kan grovt sett deles opp i to kategorier – det blindt optimistiske og det sykelig fatalistiske – og før spillet gjorde Gary Lineker sitt beste for å imøtekomme begge settene i ett pust. “Du kan aldri garantere noe, absolutt med England. Jeg husker to år siden! Men Panama er et av de svakeste lagene i turneringen, så sikkert…-trick leder 6-1 Panama rout Les mer

Det var mer urolige smil å følge.Tilbake i de uskyldige 1980-årene ble eksotiske kringkastingsjuker garantert ganske enkelt ved å sende innspillinger av søramerikanske kommentatorer som utførte langstrakte, feirende ululasjoner. Gooooal! Og for å tenke på den tiden trodde vi at den aldri skulle bli gammel. Det moderne ekvivalentet er opptak av studiobasert buffoonery, idet presentatører over hele verden kanaliserer sitt indre verktøysett.

Forleden holdt flere argentinere et minutts stillhet på TV for den risikable staten Albiceleste; nå hylte et par panamanske presentatører under, nøklet og klamret på klistret under nasjonalsangen. Godhet vet hvilken mani som ble nådd når kampen startet.

De guttene! Skjær tilbake til Lineker og en stivelsesstiv skjær, opp av stolene sine i en tafatt satirisk omfavnelse.Kaperen, som beviste at fysisk komedie ikke er halvparten så lett som den iranske innkast-eksperten Milad Mohammadi får det til å se ut, genererte en eneste usikker guffaw, hostet av Lampard av høflighet og forlegenhet. Best la klemmene til Duggee.

Fliringen ble mindre tvunget ved halvtid, en naturlig reaksjon på at England brøt 68 år verdt å score rekorder på 45 psykedeliske minutter. “Blimey,” var Linekers ett-ordige, salige ut-reaksjon, en mesterklasse i britisk underdrivelse. Shearer kunne ikke skjule glede, noe som var rimelig nok gitt omstendighetene.Ferdinand var litt mer forsiktig og påpekte at Panama var “ikke engang ikke-liga”, den typen tullete, hold-det-ekte, vi har ikke-vant-men-ennå-analyse man kan forvente av en mann som i løpet av karrieren måtte han jevnlig tilfredsstille profesjonelle standarder satt av en viss ITV-forståsevenn. Bør vi bli begeistret, Rio? “Vi burde være glade.” Roy vil være stolt.

Fortsatt seks mål på et verdensmesterskap! Uansett hva som skjer herfra, har Gareth tjent fotballmerket.