Alastair Cook varer en dag å glemme etter at India vri kniven

Dagen hadde også begynt med en luft av optimisme. I starten av spillet var England fortsatt 12 løp i kampen, og mens Ravi Ashwin og Ravi Jadeja ble satt fra natten før, kunne fire hurtige streik ha slått sin førsteinngangssåse i, om ikke en silkepung, da minst noe å stash noen mindre spotted indiske rupier.

Cliched snakk om en stor første time var ikke begrenset til turister, men med India også å vite at de første utvekslingene kunne demoralisere sine motstandere. Innenfor en ball, da Ashwin enkelt klipper en saftig halv-volleyball fra Chris Woakes til midwicket-gjerdet, føltes det som om en trykkventil umiddelbart hadde blitt utgitt.Hjemmesiden så ikke tilbake etterpå. Haseeb Hameed i fare for å savne resten av India tour med knust finger Les mer

Ashwin og Jadejas allsidige evner var kjent for England før serien og mens Den tidligere ble etterhvert opphisset av den imponerende Ben Stokes for 76, hans spin twin Jadeja – en av bare ni cricketers i historien med tre eller flere førsteklasses tredobbelt hundrevis – pløyet nådeløshet for en Test-best 90 hvor hans største trussel var selvskadet under en twirling Rajput sverddans når han feiret sin femti. England ville ha vært mindre au fait med Jayant Yadav, som debuterte uken før i Visakhapatnam.De hadde imidlertid god tid til å gjøre seg kjent med ham, men som høyrehånden viste at han var god med flokken med 55 over 141 baller med galskap der Indias sju, åtte og ni alle spillte halvtallene for første gang å ta en 134-run ledelse.

Det forlot turisterne som stirret på et stykke historie også. Aldri før har de vunnet i India bakfra i halvveis, mens bare to ganger i Asia har en slik vending blitt oppnådd.Ved disse to anledninger – Lahore i 1961 og Karachi i 2000 – var forskjellen bare henholdsvis syv og 17 løp.

Hvis hjulene ikke helt faller ned i feltet – i hvert fall ikke helt til slutten når Cook og Jonny Bairstow begge fluffed fangster – da angrepets manglende evne til å skape sjanser i en negativ plan for å begrense den indiske nedre ordren, vil ha alvorlig forvirret kapteinen.

Te var ikke en tid å tenke på dette, med pads å bli strapped på før striding ut med en av hans tidligere åpning partnere, Joe Root, i stedet for Haseeb Hameed. Den 19-årige, som venter på skanninger på en mistenkt brukket lillefinger, var fortsatt i for mye smerte for å bli med.Mens hans tur har vist et løfte, kan det nå ende, noe som vil gi Cook og ledelsen en annen hodepine. Eventuelt håp fra en tone som hadde dukket opp godartet hele dagen, ble raskt fordampet da Ashwin og Jadeja begynte å svinge bort og Det som fulgte fra England kapteinen var ikke pen. Mens et århundre i Rajkot ble levert på typisk måte, har Cook – i motsetning til sommeren – slitt seg tidlig her og i løpet av 50 minutter på krøllen, denne gangen var det et tilfelle når, ikke om han ville være trudging tilbake. Katastrofale dag for England hendene India serien initiativet i tredje Test Les mer

To vurderinger i påfølgende leveranser fra Jadeja og Ashwin – begge overlevde, men demonstrerte hans uro – ba Root å stå nærmere stubben på den ikke- angriperens ende.En velsignet bevegelse fra vice-kapteinen for å hjelpe videre konsultasjoner, kan det ha vært, men en som også oppsummerte presset hans partner var under.

Og så endelig det fortalte, med Ashwin skyve en mellom bat og pute for å rattle stubbe for å bli bedre av venstrehånderen for syvende gang. Cooks ugudelige dag ville da bli brukt til å se på da hans motsatte nummer, Virat Kolhi, ledet de frenetiske feiringene etter tre ytterligere avskedigelser.

Dette har vært en personlig utfordrende subkontinental vinter for Cook, som bare brukte 18 timer med hans nyfødte baby før han flyr ut for serien med Bangladesh, og til tider er det rimelig å si at han har sett utmattet ut.Forhåndsserien snakket om at dette var hans siste ansvar, ble spilt ned, mens hans sjef, Andrew Strauss, har insistert på at jobben tar mindre ut av det enn det pleide.

Men for mange flere dager Som denne på turné, og gitt Cooks åpne ønske om en dag å nyte friheten til bare å være en spiller igjen, kan parrets neste møte for å diskutere fortsettelsen vare lenger enn de boks-tikkende øvelsene som ble holdt tidligere.