Alex Rodriguez: ‘Hvis du ikke kan selge Aaron Judge, kan du ikke selge noen’

Hvilket er et problem med tanke på at han trakk seg i 2016. Rodriguez var – fremdeles er – en tverrkulturell kjendis på en måte som det meste av den nåværende avlingen av Major League Baseball-spillere ikke er. Å være en av de beste spillerne noen gang har sett spillet har hjulpet, og det samme har en historie med prestasjonsfremmende medikamenter, et veldig offentlig privatliv og en feisty personlighet på banen. Men hvis du spurte en gjennomsnittlig amerikaner som ikke regelmessig fulgte sporten for å kalle en baseballspiller, er det en god sjanse for at de vil si Rodriguez, i stedet for at noen fortsatt spiller.

Det er ikke en spesiell overraskelse da , at “A-Rod” er mannen MLB valgte å publisere neste sommerens kamper i Storbritannia, når New York Yankees (hans gamle lag) og deres store rivaler, og nåværende World Series-holdere, Boston Red Sox møter hverandre to ganger i London.Men hvor vanskelig er det å selge en ny sport til et land med lite kulturhistorie, uten at mange “stjerner” kan hjelpe?

“Vi må lede med våre beste spillere og begynne å fortelle historier,” sier Rodriguez, sittende i et rom med utsikt over London Stadium, som vil være vert for de to kampene. “Aaron Judge er den som hopper ut av skjermen fordi han er som en Game of Thrones-karakter. Facebook Twitter Pinterest Alex Rodriguez trakk seg i 2016 etter en karriere der hans 696 hjemmeløp ble overskygget av bruk av prestasjonsfremmende medisiner. Fotografi: Adam Hunger / USA Today Sports

“Denne fyren er 280 kilo, han er 6 ft 7in, han er under 10% kroppsfett og har et over 30-tommers loddrett hopp. Han vil få baseballs til å se ut som golfballer. Han er denne vakre mannen, som er stor og sterk og smart.Hvis du ikke kan selge ham, kan du ikke selge noen.

Dommer, Yankees outfielder som var årets rookie for MLB i 2017, er kanskje den beste kandidaten til å være den neste “ansiktet til baseball ”, men det er ikke mange andre. Mike Trout, LA Angels-utespilleren, som av noen er sett på som ikke bare den beste nåværende spilleren, men blant de største gjennom tidene, kunne sannsynligvis gå nedover Broadway og ikke snu mange hoder. På samme måte Bryce Harper, som i vinter kunne signere en kontrakt til en verdi av $ 400 millioner med den som har den slags kontanter liggende, og Mookie Betts, Red Soxs leder og regjerende American League MVP.MLB ser på krav Mariners-ledelse kalt Latino-spillere lat og dum ‘Les mer

Det kan være at de bare ikke vil bli berømte. Kanskje det er skadelig for spillet deres.Rodriguez går et øyeblikk på pause når han blir spurt om det hadde gitt hans spill fordel, hadde han vært mindre berømt. “Jeg skulle ønske at mange ting var annerledes som ville gjort meg til en bedre spiller,” sier han forsiktig. “Hvis jeg rådet en ung Aaron-dommer eller en ung Alex Rodriguez, vil jeg absolutt si at mindre er mer. Det hadde sannsynligvis gjort meg bedre og også teamet mitt bedre. ” lengst løpende rivalisering i sporten. “Dette er to titaner,” sier Rodriguez. “Det er Goliat kontra Goliat. Hver gang Red Sox vinner – og de har vunnet mye sent – gjør det det enda mer interessant. Yankeene vil være de største og dårligste.De har vært i over et århundre, med 27 mesterskap, så de er virkelig inspirert og motivert til å ta tronen tilbake. Facebook Twitter Pinterest Aaron Judge of New York Yankees var Major League Baseball’s rookie av året i 2017. Foto: Paul Bereswill / Getty Images

“Når du tenker på historie i sport i Amerika, er en del av det Yankees v Red Sox. Det har vært nesten 120 år med en rivalisering. Mitt første spill noensinne var som 18-åring på Fenway Park, og jeg har gått tilbake i over 25 år – jeg har aldri vært i et spill som ikke er utsolgt. Det er vanskelig å beskrive strømmen. Vi leder med vårt beste, og vi kommer hit med det beste Amerika har å tilby. ”

Hva da for baseball i Storbritannia?Red Sox og Yankees er enkle å selge, men de kan ikke komme tilbake hvert år. Cleveland mot Kansas City kan skattlegge markedsavdelingen litt mer.

Likevel virker Rodriguez ganske sikker på at Storbritannia ikke trenger kjendiser som hans for å selge spillet. “Baseball er laget for briter. Dere elsker historie. Jeg tror dere kommer til å bli forelsket i det. ”